Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Tento salát je vynikající samotný i jako příloha. 

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Salát

Ingredience

    • 2–3 žluté a/nebo oranžové papriky, zbavené semínek a žeber, nakrájené na cca 1/2centimetrové kroužky či proužky
    • 250 g třešňových nebo koktejlových rajčátek, rozpůlených
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • cca 1/4 lžičky drcené sušené chilli papričky (chilli vloček)
    • vločková mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g oliv kalamata, podle chuti vypeckovaných
    • 3 lžíce kaparů v soli, propláchnutých a okapaných
    • čerstvá bazalka a čerstvá ciabatta k podávání

Příprava jídla

1 Rozpalte gril v troubě. Papriky a rajčátka rozprostřete na plech s okraji, pokapejte olejem, posypte chilli vločkami, promíchejte a rajčátka přitom trochu zmáčkněte, aby pustila šťávu. Osolte a opepřete, rozprostřete do jedné vrstvy. Opékejte pod grilem asi 10 minut, zhruba v polovině přidejte olivy a kapary.

2 Podávejte teplé, vlažné nebo vychladlé včetně šťávy z plechu, posypané bazalkovými lístky a doplněné ciabattou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka romesco a pečené brambůrky

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Fajita s paprikami a kuřecím masem

Plněné papriky jako polévka

Ryba s paprikami po španělsku

Papriky s čočkou a vejci

Přidat komentář