Jednoduchá večeře se zeleninou, která právě dozrála. Je to, jako když máte chuť na lečo, ale přijde vám příliš prosté, a zároveň se vám nechce moc vařit. Tyhle těstoviny splní všechna vaše přání.
Suroviny
Postup
V široké pánvi s vysokým okrajem rozehřejte olej. Přidejte chorizo a opékejte dozlatova. Vyjměte a dejte do misky.
Do pánve po chorizu vsypte cibuli a opékejte dozlatova. Osolte a přidejte červenou a žlutou papriku a česnek, krátce opečte (cca 2 minuty) a přidejte rigatoni, vývar, rajčata v plechovce a rajčatový protlak. Vše promíchejte. Přiveďte k mírnému varu, přiklopte pokličkou a zvolna vařte cca 10 minut. Promíchejte, přidejte smetanu, špenát, mozzarellu a parmazán. Povařte ještě 2-3 minuty nebo aby byla pasta al dente.
Sejměte z plotny, vmíchejte chorizo, posypte přepůlenými cherry rajčaty a ozdobte bazalkou a parmazánem.