Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s mozzarellou

Mozzarella je italský pařený sýr jemné chuti, který má v kuchyni všestranné využití. Má uplatnění ve studené kuchyni – je hlavní jednou z hlavních součástí salátu caprese –  i při pečení a vaření. Výborná je na pizze, hodí se k zapékání, skvěle ladí se zeleninou, uzeninami i masem. Mozzarella se uchovává naložená v syrovátce. Čerstvá mozzarella se se hodí i do salátů, na toasty, či jako skvělá svačinka s čerstvými rajčaty a olivovým olejem.

...

  

  • Proslulá je mozzarella z bůvolího mléka. Mezi speciální typy mozzarelly se řadí burata s krémovým středem nebo fior di latte.
  • Mozzarella pochází z jižní Itálie. Podobný sýr se v této oblasti vyráběl již v prvním století našeho letopočtu. Tehdy však šlo o sýr ovčí. Později díky rozmachu chovu vodních buvolů cca v 16. století došlo ke vzniku sklávné „mozzarella di bufala“, která je do dnešního dne považována za originál. A to navzdory tomu, že dnes se většina mozzarelly vyrábí z mléka kravského a je oproti té „buvolí“ o poznání jemnější.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč