Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Sušená rajčata – obzvláště třeba ta z Itálie – jsou opravdu výrazná, a proto pasují jen do některých pokrmů. Kombinace s pečenou paprikou a smetanou jim ale vysloveně sedne! 

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, jemně nasekané 
    • velká hrst nakládaných sušených rajčat (1/4 hrnku), okapaných a nasekaných nadrobno
    • velká hrst nakládaných pečených nebo grilovaných paprik (1/4 hrnku), okapaných a nasekaných nadrobno
    • 1 malá sušená chilli paprička, rozdrobená 
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce nasekaných lístků bazalky 
    • mořská sůl
    • 400 g tagliatelle nebo jiných dlouhých těstovin
    • strouhaný parmazán k podávání 
     

Příprava jídla

1 V rendlíku na středním plameni rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte česnek asi půl minuty, nesmí zhnědnout. Pak přidejte sušená rajčata, pečenou papriku a chilli a míchejte 2 minuty. Vmíchejte smetanu a vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Vypněte a vmíchejte bazalku.

2 Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte, promíchejte s omáčkou a podle chuti osolte. (Pokud je omáčka moc hustá, rozřeďte ji trochou vody z vaření těstovin.) Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.

 NĚCO NAVÍC 

Parmazán lze nahradit výraznějším sýrem pecorino. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstovinový salát s kuřetem

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

Těstoviny s pečenou zeleninou

Lasagne se špenátem a ricottou

Přidat komentář