Pokud chcete rodinu opravdu potěšit, uvařte k obědu či večeři těstoviny Adriana s rajčatovou omáčkou a masovými kuličkami! Neexistuje snad jídlo, které by na tvářích dětí i dospělých vykouzlilo spokojenější úsměv...
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci na střední teplotu zahřejeme olej, přidáme cibuli a restujeme asi 5 minut doměkka. Přisypeme česnek a vaříme další minutu, dokud se česnek nerozvoní. Přilijeme rajčata a pomocí vařečky je rozmačkáme na menší kousky. Přilijeme 400 ml vody, dochutíme oreganem, solí a pepřem a vhodíme bazalku. Omáčku přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut, dokud nezhoustne a její objem se lehce nezredukuje. Vyndáme snítky bazalky.
Zatímco se omáčka vaří, hmotu z klobásek v případě potřeby smícháme s trochou strouhanky a vytvarujeme malé kuličky. V pánvi zahřejeme lžíci oleje, vložíme kuličky z klobásek a za častého promíchání opékáme 4—5 minut, dokřupava a dozlatohněda. Vyjmeme z rendlíku a odložíme.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, vratíme do hrnce a vmícháme omáčku. Rozdělíme těstoviny a kuličky na talíře a ozdobíme parmazánem a bazalkou a ihned podáváme.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít klobásku podle své chuti, pokud není možné udělat z ní kuličky, nakrájejte ji na kolečka a ty opečte na pánvi.