Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tousty s fazolemi borlotti

Rychlé jídlo se hodí v mnoha situacích. A tohle je navíc teplé, chutné a zároveň i vegetariánské.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Opékání 0:05
Chuťovka

Ingredience

    • 400g konzerva fazolí borlotti, okapaná (nebo 1/2 dávky fazolí uvařených podle návodu na následující straně + trocha tekutiny z vaření na prohřívání)
    • 2–6 plátků (podle velikosti) pěkného pevného bílého pečiva (ciabatta, rustikální bageta…)
    • trocha olivového oleje
    • 1 stroužek česneku, oloupaný a rozmáčknutý
    • 2 hrsti rukoly
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nastříhané řeřichy nebo řepných či česnekových výhonků
    • hobliny parmazánu podle chuti

Příprava jídla

V rendlíku prohřejte scezené fazole s troškou vody. Mezitím opečte nasucho na pánvi nebo v troubě, popřípadě osmažte na oleji v pánvi plátky pečiva (smažené plátky osušte na papírových utěrkách).

2 Pak rozehřejte trochu olivového oleje s česnekem a nechte na něm pár sekund mírně zavadnout rukolu. Na talíře dejte tousty, poklaďte je teplými fazolemi, podle chuti osolte, opepřete, posypte řeřichou či výhonky a navrch přidejte mírně zavadlou rukolu a hobliny parmazánu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z černých fazolí

Dušené hovězí s fazolovou kaší

Zapékané obří fazole

Uzené fazole s vejcem

Přidat komentář