Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5252 kcal
Bílkoviny 419 g
Sacharidy 229 g
Tuky 352 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U nás zatím hovězí žebra zůstávají skrytým pokladem řeznictví. Je načase objevit jejich báječnou chuť!

Suroviny

hovězí žebra 2 kg
v celku
oloupané
česnek 2 stroužek
oloupané
celer ¼ ks
očištěný
mrkev 1 ks
očištěná
petržel 1 ks
očištěná
pepř mletý 8 kulička
nové koření 5 kulička
sůl
k podávání
Na feferonovou hořčici
3 ks
nakládaná feferonka
hořčice plnotučná 100 g
hořčice dijonská 2 ČL
majonéza 3 PL
Na jablečný křen
křen 150 g
oloupaný
2 ks
červená jablko zbavená jadřince
vývar hovězí 50 ml
teplý, lze vynechat
ocet 1 ČL

Postup

1

Na hořčici vyberte pěkně červené feferonky, zbavte je semen a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ostatními přísadami a podle chuti osolte. Dejte do chladničky.

2

Nastrouhejte křen najemno a jablka nahrubo. Jablka ihned pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. V misce křen zalijte vývarem a minutku nechte vsakovat. Vmíchejte ostatní přísady, osolte a nechte v chladničce rozležet.

3

Hovězí žebra dejte do hrnce, přidejte zeleninu a zalijte studenou vodou tak, aby maso bylo potopené. Osolte a přiveďte k varu. Na hladině se vytvoří pěna. Seberte ji odpěňovačkou nebo malým sítkem. Přidejte divoké koření, ztlumte a zvolna vařte doměkka; trvá to asi 2 hodiny.

4

Podávejte s hořčicí, jablečným křenem a s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Maso v žádném případě nenechte vařit klokotem.  Pomalé, pozvolné vaření je v tomto případě zásadní pro dokonalý výsledek. Odměnou vám bude maso měkké jako dortík, které z kosti snadno vyloupnete jen prstem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč