Vajíčková náplň burgerové housce nesmírně sluší. Nedáte-li ovšem bez masa ani ránu, doplňte tuhle dekadentní obdobu smaženky ještě křupavou slaninou. V každém případě si ale nezapomeňte k jejímu vychutnávání nachystat ubrousky. A připravte se na absolutní blaho.
Suroviny
Postup
Smíchejte přísady na omáčku a dolaďte podle chuti. Odložte v zakryté nádobě do chladu.
V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na mírnějším ohni a jemně na něm míchejte vejce. Až začnou tuhnout, obracečkou je rozdělte na 4 díly a vytvarujte na ,placky‘ o ploše rozříznutých bulek. Až budou vejce hotová podle vašich představ, osolte je a opepřete a na každou porci dejte 1/4 plátků sýra a nechte ho natavit (lépe to jde pod pokličkou). Pak odstavte.
Na každý spodek bulky rozetřete vrchovatou lžíci omáčky, na ni položte hrst rukoly, vaječnou placku se sýrem, přidejte kolečka okurky, rajčátek a červené cibule. Vršky bulek můžete potřít trochou další omáčky. Přiklopte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Na cajunské koření smíchejte: 3 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli a po 1 lžičce sušeného tymiánu, sušeného oregana, cibulového prášku, česnekového prášku, mletého černého pepře a kajenského pepře nebo mletého chilli.