Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velký vajíčkový sendvič
Velký vajíčkový sendvič
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velký vajíčkový sendvič

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3135 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 141 g
Tuky 225 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vajíčková náplň burgerové housce nesmírně sluší. Nedáte-li ovšem bez masa ani ránu, doplňte tuhle dekadentní obdobu smaženky ještě křupavou slaninou. V každém případě si ale nezapomeňte k jejímu vychutnávání nachystat ubrousky. A připravte se na absolutní blaho.

Suroviny

máslo 2 ČL
nebo ghí
vejce 8 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
sýr 120 g
ementálu, čedar, máslový – v plátcích
nebo sezamové, rozpůlené a podle chuti i nasucho opečené
rukola 4 hrsti
na kolečka
rajčata cherry 1 hrst
nakrájená na kolečka
na velmi tenká kolečka
Na omáčku
majonéza 120 ml
kečup 30 ml
nakrájené nadrobno
koření ½ ČL
cajunská kořenicí směs (prodávají dobrá kořenářství) – lze i namíchat podle návodu v Něco navíc
worchestrová omáčka
pár kapek

Postup

1

Smíchejte přísady na omáčku a dolaďte podle chuti. Odložte v zakryté nádobě do chladu.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo na mírnějším ohni a jemně na něm míchejte vejce. Až začnou tuhnout, obracečkou je rozdělte na 4 díly a vytvarujte na ,placky‘ o ploše rozříznutých bulek. Až budou vejce hotová podle vašich představ, osolte je a opepřete a na každou porci dejte 1/4 plátků sýra a nechte ho natavit (lépe to jde pod pokličkou). Pak odstavte.

3

Na každý spodek bulky rozetřete vrchovatou lžíci omáčky, na ni položte hrst rukoly, vaječnou placku se sýrem, přidejte kolečka okurky, rajčátek a červené cibule. Vršky bulek můžete potřít trochou další omáčky. Přiklopte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Na cajunské koření smíchejte: 3 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli a po 1 lžičce sušeného tymiánu, sušeného oregana, cibulového prášku, česnekového prášku, mletého černého pepře a kajenského pepře nebo mletého chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč