Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

„Tímto jídlem jsme si připomněli všechny recepty, které psala naše bývalá kolegyně Katka Švejdová (poznávacím znamením byla slanina a litry smetany). Tak, tyhle ředkvičky jsou pro Katku a pro odvážné!“ směje se redaktorka Darina Sieglová.

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Maso

Ingredience

    • 2 vepřové kotlety
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    NA BRAMBOROVOU KAŠI

    • 400 g brambor, oloupaných
    • 100 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
    • 50–100 ml zeleninového vývaru
    • sůl

    NA ŘEDKVIČKY

    • 200 g plátků anglické slaniny
    • 115 g másla
    • 1/2 uzené pálivé papriky (nebo po 1/4 lžičce mleté uzené a pálivé papriky)
    • 1/2 lžičky najemno nastrouhané citronové kůry
    • 1 lžička vločkové soli, nejlépe uzené
    • 1 svazek ředkviček, očištěných, omytých, lístky ponechané

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte vodu, přilijte smetanu, vývar a rozšťouchejte nebo vyšlehejte v robotu s metlou dohladka. Podle potřeby osolte.

2 Připravte ředkvičky. Slaninu nechte vypražit dokřupava, nejlépe na pánvi. Vyjměte, dejte stranou a tuk slijte. Odeberte 3 lžíce a dejte je do menšího rendlíku, zbylý tuk můžete uchovat na jindy. K tuku přidejte máslo a vše pomalu zahřívejte. Sejměte z plotny a vmíchejte papriku, citronovou kůru a sůl. Nechte stát na lince a čas od času zamíchejte, směs začne postupně houstnout, trvá to asi 20–30 minut (proces můžete urychlit, pokud dáte hrnec do ledové lázně, v tom případě ale míchejte podstatně častěji, aby vám směs neztuhla úplně). Když má směs krémovou konzistenci, postupně v ní smočte ředkvičky. Skládejte je na talíř vyložený pečicím papírem a nechte zatuhnout.

3 Kotlety osolte, opepřete a na pánvi s trochou oleje opečte z obou stran. Podávejte je s kaší, ředkvičkami a přelité (zbylým slaninovým) máslem.

NĚCO NAVÍC
Vypečenou slaninu rozdrobte a posypte jí kotlety nebo ji podávejte v misce, ať si každý nasype sám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžovo-květáková burrito miska

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Izraelská hamshuka

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Grepovo-růžový cheesecake

Přidat komentář