OBCHOD

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Řízek nemusíte nutně podávat s bramborami nebo bramborovým salátem... Prospívá mu i společnost lehkého salát z polníčku, rajčat a červené cibule!

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Smažení 0:08
Maso

Ingredience

    • 2 vepřové řízky z kýty
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalení
    • 1 vejce, lehce prošlehané
    • 75g strouhanky
    • olivový olej na smažení + na salát
    • 2 hrsti polníčku
    • 1/2 červené cibule, nakrájené na tenké plátky a rozebrané na proužky
    • 10 třešňových rajčátek, přepůlených
    • 1 citron, 1 polovina rozkrájená na klínky, druhá vymačkaná na šťávu
    • dobrá majonéza k podávání 

Příprava jídla

1 Řízky lehce naklepejte, osolte, opepřete, poprašte moukou a obalte v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. V pánvi rozpalte olej a řízky na něm smažte z obou stran dozlatova.

2 Polníček, cibuli a rajčata promíchejte v misce, přidejte šťávu z citronu a olivový olej a osolte. Podávejte s řízky, klínky citronu a s majonézou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Cannelloni s ricottou a cuketou

Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Přidat komentář