Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vietnamské vepřové v salátu
Vietnamské vepřové v salátu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vietnamské vepřové v salátu

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1727 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 287 g
Tuky 42 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujete-li bún cha, zkuste tuto sofistikovanou verzi této asijské pochoutky.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužek
na velmi jemno
citronová tráva 2 ks
bez tuhé vrstvy, na velmi drobno
rybí omáčka 2 PL
+ na případné dochucení
nudle rýžové 50 g
tenké vermicelli
sezamový olej
nebo jiný olej, na pokapání nudlí
little gem salát
rozdělený na listy – umyté, osušené, na naplnění, lze nahradit menšími lístky ledového salátu
koriandr čerstvý lístky
na posypání
Na naloženou zeleninu a omáčku
rýžový ocet 120 ml
lze nahradit jablečným
sůl 2 ČL
mrkev 2 ks
střední, na tenké nudličky
lze nahradit kusem ředkvě daikon, na tenké nudličky
malá, bez semínek, nadrobno
česnek 1 stroužek
nadrobno

Postup

1

Naložte zeleninu. Smíchejte 250 ml teplé vody s octem, cukrem a solí, až se cukr a sůl rozpustí. Přelijte přes nakrájenou zeleninu a nechte 20 minut marinovat (můžete i déle).

2

Zatímco se zelenina marinuje, na pánvi rozpalte olej a vsypte maso, šalotku, česnek a citronovou trávu. Jak začne maso zlátnout, přidejte krupicový cukr, rybí omáčku a opečte dozlatova.

3

Mezitím uvařte nudle: Dejte do rendlíku vařit osolenou vodu a do vroucí vložte nudle, zamíchejte a vařte 4 minuty. Pak slijte, prolijte studenou vodou a pokapejte trochou oleje, aby se neslepily.

4

Přidejte nudle k masu a promíchejte. Nakládanou zeleninu slijte, nálev však uchovejte. Podle chuti do něj přidejte rybí omáčku a zřeďte ho vodou, měla by chutnat příjemně sladkokysele, případně dochuťte. Nakonec přidejte chilli papričku a nasekaný stroužek česneku.

5

Naaranžujte maso s nudlemi do lístků salátu jako do misek, navrch dejte naloženou zeleninu, pokapejte omáčkou, posypte koriandrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč