Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Čím přivítat hosty a nový rok? Elegantním koktejlem!

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Nápoj

Ingredience

    • 220 g krupicového cukru
    • 300 g mražených ostružin
    • 2 lžičky kuliček pepře
    • 1 lžička kuliček jalovce
    • 4 proužky citronové kůry
    • 125 ml likéru Crème de cassis nebo Chambord
    • 125 ml ginu
    • 750 ml sodovky
    • ledová tříšť k podávání

Příprava jídla

1 Do hrnce vlijte 250 ml vody, přidejte cukr, mražené ostružiny, kuličky pepře, jalovec a citronovou kůru a přiveďte k varu. Vařte zhruba 15 minut, aby vznikl sirup, sceďte a dejte stranou. Nechte úplně vychladnout.

2 Do každé ze 6 sklenic vlijte 2 lžíce sirupu, potom do nich rozlijte likér a gin. Zalijte sodovkou a podávejte s ledovou tříští.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z pastináku a pečeného česneku

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Dvakrát pečený bůček s jablečnou omáčkou

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Kynutý věnec s čokoládovou náplní

Čokoládové dortíky s želé a vanilkovým krémem

Přidat komentář