Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené gnocchi

Hotové noky vám dokážou vytrhnout trn z paty. Stačí k nim přidat pár výrazných surovin, strčit do trouby a večeře je na stole. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 500g hotových bramborových gnocchi
    • 200g brokolice (i mražené)
    • 250g kuřecích prsních řízků
    • 200g sýra s modrou plísní (viz Něco navíc)
    • 150ml smetany ke šlehání
    • sůl
    • hrst vlašských ořechů, nasekaných nahrubo 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Noky uvařte ve vroucí vodě podle návodu na obalu – na posledních pár minut k nim přihoďte brokolici rozdělenou na růžičky. Mezitím nakrájejte maso na nudličky.

2 Slité noky a brokolici vsypte do žáruvzdorné mísy a přidejte maso. Do pekáčku rozdrobte sýr a přilijte smetanu. Osolte a vše promíchejte, nakonec posypte ořechy a dejte na 15–20 minut péct.

NĚCO NAVÍC 

Můžete použít českou nivu, ale také gorgonzolu, rokfór nebo jakýkoli jiný sýr, záleží jen na vaší chuti a zásobách v chladničce. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé thajské kuřecí řízečky

Tortilla s pikantním kuřetem

Paella s kuřetem a plody moře

reklama

Přidat komentář