Pikantní dobrota, která zazáří na každé pánské jízdě.
Suroviny
špekáčky
8
ks
podélně naříznuté do dvou třetin
paprika barevná
2
bal
sterilované papričky červené a zelené
cibule
1
ks
velká, na půlkolečka
kečup
300
ml
ideálně smíchat ostrý a sladký
pivo tmavé
500
ml
Postup
1
Polovinu papriček podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte na plátky.
2
Do každého špekáčku nacpěte jeden až dva kousky papriky, naskládejte do pekáčku jeden vedle druhého a zasypte cibulovými kroužky.
3
Kečup promíchejte s pivem a vzniklou tekutinou zalijte špekáčky. Navrch dejte zbylé celé papričky. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba hodinu za občasného přelévání. Podávejte s chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)