Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané kotlety se smetanou a houbami

Skvělé jídlo i pro sváteční příležitosti, jehož příprava nevyžaduje skoro žádný čas ani kuchařskou zdatnost. Suroviny prostě navrstvíte do pekáče, ten strčíte do trouby a za hodinu jíte.

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Maso Česká

Ingredience

    • 750 g středních brambor, dobře omytých a nakrájených na silné plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 střední cibule, na plátky
    • 6 velkých pevných lesních hub (nejlépe hřiby), na silnější plátky
    • 6 snítek tymiánu
    • 4 vepřové kotlety, jemně naklepané
    • 200 ml smetany na vaření 12%
    • 4 lžíce nahrubo nastrouhaného sýra gouda

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Do hlubšího pekáčku s víkem vyskládejte plátky brambor, jednotlivé vrstvy osolte a opepřete. Dál navršte kolečka cibule, osolte a opepřete, potom rozprostřete houby, snítky tymiánu a nakonec položte osolené a opepřené kotlety. Pekáček zalijte smetanou, přikryjte a dejte péct do rozehřáté trouby na asi 45 minut.

2 Když jsou brambory skoro měkké, zvyšte mírně teplotu a pekáček odkryjte, aby maso zezlátlo. Asi 5 minut před vytažením posypte povrch sýrem a nechte ho zapéct dozlatova.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší samozřejmě je použít houby čerstvé právě přinesené z lesa, lesní houby však můžete klidně nahradit i žampiony – kupte ale pevné a tvrdé, aby při pečení držely tvar.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí stehna s rajčaty a mascarpone

Kynuté knedlíky s borůvkami

Bleskový ovocný koláč s drobenkou

Květáková polévka se sýrovými nočky

Salát ‚s teplou vložkou‘

Pečená letní zelenina s cizrnou

Letní lívance s karamelizovaným ovocem

Ostré těstoviny se slaninou a ricottou

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

Prázdninová hitparáda: TOP 10 letních jídel

reklama

Přidat komentář