Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečínka

Vepřové (na kmíně) je pilířem české kuchyně, ale dnes jeho půvaby začínají objevovat i jinde – a vůbec to nemusí být ten nejlibovější a nejdražší kousek! Podestýlka z brambor a zeleniny, které poslouží jako příloha plná úžasné vypečené šťávy, je skvělou inovací ve stylu Jamieho Olivera.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50
Česká

Ingredience

    • asi 1 kg vepřové pečínky, libového bůčku nebo žebírek
    • celkem 1,2 kg brambor
    • a zeleniny (pastiňáku nebo kořenové petržele a cibule), očištěných a případně pokrájených
    • na kousky
    • 2–3 stroužky drceného česneku
    • sůl a kmín na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Brambory a zeleninu promíchejte s trochou soli a kmínu a v jedné vrstvě rozložte na dno pekáčku. Posypte česnekem, navrch položte maso, osolte ho a hodně okmínujte.

2. Vložte do trouby a pečte zhruba tři čtvrtě hodiny. Během této doby maso jednou obraťte, a pokud se vám zdá, že se vypéká až příliš, překryjte ho alobalem. Ke konci pečení zvyšte teplotu asi o dvacet stupňů, sejměte hliníkovou fólii a nechte maso hezky zezlátnout.

Zkuste to jinak
Pro vepřové je samozřejmě zásadní spojení s kmínem, ale dobře si rozumí i s uměřeným množstvím drceného pepře, nového koření či koriandru. Doporučujeme!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slepice na paprice

Rýžový pudink

Zapečené brambory se špenátem a bešamelem

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.41

Přidat komentář