Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová polévka z pečených kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Vaření 0:35
Polévka Česká

Ingredience

    • 50 g másla
    • 1 malá cibulka, najemno nakrájená
    • 50 g řapíkatého celeru, pokrájeného
    • 2 plátky čerstvého zázvoru
    • 200 g připravených kaštanů (viz Tip)
    • 1 l kuřecího vývaru
    • sůl, pepř a mletý zázvor na dochucení
    • 50 ml smetany ke šlehání, ušlehané
    • plátky uzeného kuřete nebo kachny šlehačka a drcené kaštany k podávání

Příprava jídla

1.  Máslo rozpusťte v hrnci, přidejte najemno nakrájenou cibulku a asi dvě minuty míchejte. Přihoďte řapíkatý celer, zázvor a kaštany. Minutu nebo dvě opékejte a pak zalijte vývarem. Povařte třicet až třicet pět minut.

2.  Polévku rozmixujte, osolte a okořeňte. Hustý krém zjemněte ušlehanou smetanou. Podávejte s plátky uzeného kuřete nebo kachny, doplňte šlehačkou a drcenými praženými kaštany.

Jak na kaštany 
Slupku nařízněte křížem, vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů a dvacet minut pečte. Odstraňte vnější i vnitřní slupky. Naříznuté je lze i krátce povařit. Použít můžete i pečené kaštany od stánku nebo vařené vakuované.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Recepty z jedlých kaštanů

Sýr s pršutem a řeřichou

Rybí polévka

Terinka z vepřového masa

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Losos v listovém těstě

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Šunka nasladko

Vánoční bramborový salát

Gratinované brambory Dauphinoise

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Kapusta s lískovými oříšky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.39

Přidat komentář