
Noky s omáčkou arrabbiata
Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.
Vydání: 2007/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje + trocha na polití noků
- ½ cibule, nakrájené nadrobno
- 1 stroužek česneku, pokrájený
- 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžička krupicového cukru
- 3 rajčata
- sůl a čerstvě mletý pepř
- ½ kg bramborových noků
Příprava jídla
1. V pánvi rozpalte olej a doměkka na něm opečte cibuli a česnek. Přidejte chilli papričku, vinný ocet, cukr a necelou minutu míchejte. Pak přisypte pokrájená rajčata a míchejte do zhoustnutí. Osolte a opepřete.
2. Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem. Podávejte přelité omáčkou arrabbiata.
2. Noky uvařte podle návodu na obalu. Slijte je, rozdělte na talíře a zakápněte olivovým olejem. Podávejte přelité omáčkou arrabbiata.
Přidat komentář