Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Růžové rybí kuličky v čočkové omáčce

Naučte se jíst ryby!

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 30 minut
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    Na kuličky z ryby:
     
    • 2 plátky bílého chleba
    • 450 g filetů z lososa, pokrájených
    • na větší kousky
    • 1 bílek
    • sůl a pepř
    • 1 lžíce olivového oleje

    Na pikantní omáčku:
     
    • 2 lžíce kari pasty
    • 1 malá cibule, pokrájená nadrobno
    • 2 červené papriky, pokrájené nadrobno
    • 500g balení rajského protlaku (třeba passaty od Valfrutty)
    • 50 g červené čočky

Příprava jídla

1.  Do mixéru vhoďte chleba a rozdrťte ho na jemné drobky; pak je vysypte do misky. Mixérem teď prožeňte lososa. Po chvíli k němu přidejte bílek a drobky chleba, osolte, opepřete a počkejte, až se všechny ingredience spojí. Směs rozdělte na dvanáct kuliček a dejte je na půl hodiny vychladit. Můžete je také zamrazit a skladovat až měsíc.

2.  Elektrickou troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 stupňů. V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opékejte ze všech stran tak minutu. Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, raději je opečte po částech. Potom je přesuňte do pekáče a pečte v troubě dozlatova; trvá to tak čtvrt hodiny.

3.  Zatímco se kuličky pečou, otřete pánev kuchyňským papírem, dejte do ní kari pastu a cibuli a za občasného míchání je pět minut opékejte. Přidejte pokrájené papriky a po dalších dvou minutách i protlak a čočku. Směs přiveďte k varu a nechte dvacet minut probublávat na mírném plameni.

4.  Upečené rybí kuličky vhoďte do omáčky, promíchejte, aby se pěkně obalily, a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/07, str.31
Obrazek uzivatele
A co k tomu jíte?
Obrazek uzivatele
třeba rýži?
Obrazek uzivatele
Já používám těstovi.ny

Přidat komentář