Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zimní minestrone

Základ chuti tu tvoří trojice cibule-mrkev-celer; ostatní už můžete dodávat podle vlastní fantazie a stavu zásob.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT40M
Vaření 0:40
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, oloupaná a nakrájená
    • 100 g (anglické) slaniny, nakrájené
    • 2 velké mrkve, pokrájené
    • 2 řapíky celeru, nasekané
    • 1 středně velká brambora
    • 2 stroužky česneku
    • 400 g konzervovaných rajčat
    • 1 l zeleninového vývaru
    • 2 lžičky sekaných šalvějových lístků
    • několik listů kapusty, nakrájených
    • 400 g konzervovaných bílých fazolí
    • sůl, pepř a petrželka na dochucení

Příprava jídla

1.  Olivový olej rozehřejte v hrnci, vsypte cibuli a slaninu. Smažte asi pět minut, až slanina začne zlátnout. Vsypte očištěné a pokrájené mrkve, celer, bramboru a oloupaný nasekaný česnek. Důkladně promíchejte a asi pět minut smažte.
2.  Přidejte rajčata, zalijte vývarem, vsypte šalvěj (máte-li sušenou, rozemněte ji) a uveďte do varu. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi půl hodiny; po patnácti minutách přidejte pokrájenou kapustu. Nakonec vmíchejte scezené propláchnuté fazolky a petrželku, osolte a opepřete podle chuti. Polévku podávejte s krutonky nebo pečivem.

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář