Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švýcarské geschnetzeltes

Lehké maso, skvělá smetana a zemité houby jsou základem známé speciality z Curychu. Pomějete se jako bankéři!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Francouzská

Ingredience

    • 600 g telecího z kýty, nakrájeného (geschnetzeltes) na delší proužky
    • 1 lžíce másla
    • ½ cibule, jemně nakrájené
    • 200 g hub, ideálně lišek, nakrájených na plátky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 lžíce sušeného tymiánu
    • 1 hrnek bílého vína (sauvignonu)
    • trocha citronové šťávy
    • 1 hrnek smetany ke šlehání
    • 1 lžíce maizeny
    Na rösti:
    • 500 g brambor, povařených a vychladlých
    • sůl, tymián, petrželka a pepř
    • na dochucení
    • 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje na smažení

Příprava jídla

1.  Proužky masa prudce osmahněte na části másla; za pět šest minut by měly být krásně zlatavé. Vyjměte, osolte, opepřete a nechte odsát přebytečný tuk.

2.  Do pánve přidejte máslo a osmahněte na něm cibulku. Přihoďte houby, osmahněte, zaprašte moukou, posypte tymiánem, zalijte vínem a na silnějším plameni povařte, zhruba deset minut. Vraťte maso a ochutnejte – není-li víno příliš výrazné, zakápněte trochou citronové šťávy.

3.  Škrob rozmíchejte ve smetaně, vlijte k masu a ještě asi deset minut povařte. Případně osolte a opepřete.

4.  Nastrouhejte brambory, osolte, vmíchejte bylinky a opepřete. Na pánvi rozehřejte polovinu másla s olejem, rozestřete na ně brambory a trochu upěchujte. Opečte dozlatova (tři čtyři minuty), opatrně obraťte a na dalším másle s olejem opečte i po druhé straně.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.8

Přidat komentář