Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé nové brambůrky

Brambory můžete posypat i sekaným čerstvým tymiánem, semínky fenyklu nebo oblíbenou kořenicí směsí.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření a pečení: 30 minut
PT5M
Příprava 0:05
Britská

Ingredience

     

    • 12–16 drobných nebo středních nových brambor, vydrhnutých kartáčem
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička sladké papriky
    • mořská sůl, čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1.  Zapněte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Očištěné brambory deset minut povařte v horké vodě.

2.  Slité a osušené brambory naklaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pomačkejte je šťouchadlem, pokapejte olejem, posypte paprikou, solí a pepřem. Pečte v rozpálené troubě dokřupava, zhruba dvacet minut.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.74

Přidat komentář