OBCHOD

Chlebíček s rebarborou a ořechy

Klasickému ovocnému chlebíčku dodá rebarbora šťávu, a to doslova. Těsto tím zvláční, což hezky kontrastuje s kousky křupavých ořechů.

Vydání: 2007/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 1 forma
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1:00
Britská

Ingredience

    • 1 řapík rebarbory, nakrájený na kousky
    • 100 g krupicového cukru
    • 170 g hladké mouky
    • 1½ lžičky prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • 1 vejce
    • 2 lžíce mléka
    • 4 lžíce rozpuštěného másla + na vymazání formy
    • hrst nasekaných vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Rebarboru v misce prosypte trochou cukru a nechte aspoň půl hodiny stát, ale klidně i přes noc. Občas promíchejte. Zbylý cukr spojte s moukou, práškem do pečiva a solí. Vejce rozšlehejte, vlijte k němu šťávu, kterou rebarbora pustila, mléko a rozpuštěné máslo. Suchou směs přimíchejte k vejci s mlékem. Vmíchejte rebarboru (odkapanou) i ořechy a těsto přesuňte do vymaštěné formy na biskupský chlebíček. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi hodinu, pak otestujte špejlí. Deset minut nechte chladnout ve formě, pak vyklopte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný, manžel a syn chválí! Použila jsem lískové oříšky, i ty jsou dobré. Budu opakovat.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.103

Přidat komentář