Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žraločí dort

Úplně obyčejná želatina a vanilkový pudink vypadají v kombinaci se žraloky naprosto skvostně. Tuhle radost zvládne dětem připravit i úplný začátečník!

Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 1 hodina + přes noc
P

Ingredience

    • žlutá prášková želatina (v množství na 300 ml tekutiny – zhruba jedno balení)
    • 3 lžíce moučkového cukru
    • olej na vytření formy
    • želatinové bonbony ve tvaru žraloků, ryb nebo zvířátek
    • 1 balení vanilkového pudinku
    • 400 ml mléka
    • 2 lžíce krystalového cukru

Příprava jídla

1.  Ze 300 ml vody, moučkového cukru a želatiny připravte podle návodu na obalu žluté želé (obvykle je třeba všechny ingredience smíchat a zhruba minutu prohřát). Chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem nebo vyložte potravinářskou fólií. Želatinu nechte deset minut chladnout, pak ji – ještě teplou, avšak nikoli horkou – vlijte do formy. Počkejte ještě pět minut a spodní stranou nahoru do želatiny vtlačte bonbony. Nechte hodinu tuhnout v lednici.

2.  Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink. Oslaďte krystalovým cukrem, odstavte a za stálého míchání minutu chlaďte ve studené vodě. Teplý pudink nalijte na želatinu, zarovnejte a nechte v lednici do rána ztuhnout. Pak dort vyklopte na servírovací talíř.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládový hřbitov

Kyblík s pískem (narozeninový dort)

Vlnolam

Záchranné kruhy

Rybičky

Vaječné lodičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 6/07, str.34

Přidat komentář