Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové rizoto

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 25 minut
PT10M
Příprava 0:10
Italská

Ingredience

    • 4 lžíce másla
    • 1 větší cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nadrobno nasekané
    • 250 g rýže, ideálně kulatozrnné
    • 750 ml horkého zeleninového vývaru (může být z kostky)
    • 1 kg směsi lesních hub, očištěných a nakrájených nadrobno
    • sůl a pepř
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 100 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1.  V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek. Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem. Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu. Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.

2.  Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby. Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte
a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit. Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)
Obrazek uzivatele
Milá Evo, v použití sušených a čerstvých hub je ale také velký rozdíl. :)
Obrazek uzivatele
naprosto dokonalé jídlo, podařilo se mi přesně jako v restauraci, děkuji za recept :)

Přidat komentář