Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pivní štrúdl

Popis receptu: 
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí:
Doba přípravy:

Ingredience

    30 dkg hladké mouky
    1/2 kostky ztuženého pokrmového tuku
    16 lžic (tj. 130 ml) piva
    trocha strouhanky
    jablka
    ořechy
    skořice
    cukr

Příprava jídla

Z hladké mouky, ztuženého tuku a piva uděláme těsto. Na půl hodiny ho dáme na teplé místo. Na pomoučněném vále těsto tence rozválíme, posypeme trochou strouhanky, poklademe nastrouhanými jablky, ořechy, skořicí a pocukrujeme. Těsto svineme (přesně tak jako tažený štrúdl) a pečeme. Těsto je tvárné, velmi dobře se s ním pracuje. Z uvedeného množství uděláme dva štrúdly. Nejlepší jsou štrúdly až druhý den, kdy těsto trošku zvlhne.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, stane se něco, když dám místo omegy máslo?P.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, bohužel se jedná o uživatelský recept, jeho autorem tedy není redakce. Nemáme tedy vyzkoušeno, jak se bude těsto chovat při takovéto záměně. Doufáme, že se ozve sám autor/sama autorka a podělí se o svou zkušenost. Máslo ovšem není úplně čistý tuk jako omega, takže bude možná potřeba lehce upravit poměr, ale je to jen odhad. Jak už jsem psala výše, bohužel to nemáme ověřené.
Držíme palce při zkoušení, redakce Apetitu

Přidat komentář