Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablčný koláč s černicami

Popis receptu: 
super je teplý so šodó alebo s vanilkovým pudingom
Autor: Katarína Podlucká
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    0,5kg jabĺk nakrájaných na mesiačiky, 100-150g cukru, trochu kandovaného zázvoru (nemusí byť), 150g černíc (môžu byť aj mrazené), krehké cesto (jeden z mojich receptov), 1 vajce, cca 30g masla, 1/2 vanilkového cukru, trocha škorice

Příprava jídla

krehké cesto rozvaľkáme tak, aby mám pokrylo dno a boky zapekacej misy v krorej to budeme piecť. veľkosť zapekacej misy vyberte tak, aby sa vám tam zmestila všetká náplň :-)). trocha cesta treba nechať na pokrievku.
premiešame jablká, černice, cukor a zázvor. tuto náplň vysepeme do misy na cesto. na náplň poukladáme úsky masla. rozšlahaným maslom potrieme okraje.
zbytok cesta rozvaľkáme a prikryje náplň. okraje dobre pritačíme a zbytok cesta orežeme podla okraja misy. celé to potrieme vajcom, poprepichujeme vidličkou a nakoniec to posipeme vanilkovým cukrom a škoricou.
pečieme 40-50min na spodu trúby pri 180 stupňoch.

Přidat komentář