Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené jablíčko

Hyperjednoduchý a zdravý dezert z mikrovlnky
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Britská

Ingredience

    • 2 středně velká pevná zelená jablka, nepříliš sladká
    • 85 g sušených datlí, nahrubo nasekaných
    • 85 g sušených švestek, nahrubo nasekaných
    • 2 lžíce světlého přírodního krupicového cukru
    • 1 lžička perníkového koření
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 malého pomeranče

Příprava jídla

1. Připravte si jablka
Každé jablíčko napříč rozřízněte a vykrojte jádřinec tak, aby vznikla jakási miska.

2. Naplňte a upečte
Zbylé ingredience kromě pomerančové šťávy promíchejte a vzniklou směsí naplňte důlky v jablkách. Vložte do misky vhodné do mikrovlnky a přelijte pomerančovou šťávou. Přikryjte a pečte na středním stupni šest minut, až jablka zkřehnou. Pokud nemáte mikrovlnku, stejnou službu vám prokáže trouba rozpálená na 180 °C a zapékací miska.

Podávejte s trochou zakysané smetany.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 podzimních jablečných sladkostí

Přidat komentář