Recepty s datlemi
Sušené datle jsou tvořeny skoro ze dvou třetin cukrem, nahradí proto dokonale jakoukoli sladkost či sladidlo. Osladit nasekanými datlemi můžete bábovky, muffiny a lité buchty, do tužších těst či raw receptů se hodí datlová pasta, tedy datle rozemleté na kaši s dalšími surovinami. Sušené datle vás nikdy nenechají bez potřebné energie, přibalit si je můžete jako svačinku na túru.
...
- Sušené datle dlouho skladovat, protože je vysoký obsah cukru přirozeně konzervuje. Neshnijí, nezplesnivějí, ani tak brzy nezčernejí.
- Ze sušených datlí se připravuje datlová pasta či datlová mouka. Z čerstvých datlí (ale i sušených) se připravuje datlový sirup, který se hodí do kaší, čajů i omáček, využijete ho i při pečení.
- Datlovník pochází z Asie, daří se mu skvěle v severní Africe.
- Datle skvělým zdrojem energie a fungují jako přírodní sedativum a antidepresivum. Lidoví léčitelé radí sníst 5 datlí před spaním.
Celý popis