Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zelnacka 1

Popis receptu: 
Autor: Petra Špundová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    250 g zelí, 1,5 l vody, 3 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 30 g sádla, 30 g hladké mouky, lžička mleté papriky, 2 pikantní klobásy, 200 g smetany, kmín, sul, pepř

Příprava jídla

Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a spolu s kmínem a prolisovaným česnekem je přidáme do polévky. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na sádle, zaprášíme hladkou moukou a mletou paprikou. Připravíme tmavší jíšku, kterou naředíme vývarem ze zelí a povaříme. Připravenou jíšku scedíme, přidáme do polévky a ještě povaříme. Před dovařením přidáme klobásy nakrájené na kolečka. Polévku zjemníme smetanou a prohřejeme.

Přidat komentář