Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Banány v kávovém sirupu

Dětsky čistá chuť banánů ve spojení s temnými podtóny karamelizované kávové směsi vytvoří zcela neodolatelnou kombinaci!
Vydání: 2007/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 25 minut
Zmrzlina Ostatní

Ingredience

    • 1/2 hrnku kávových zrnek
    • 1/2 hrnku krupicového cukru
    • proužky citronové kůry
    • kousek skořicové kůry
    • 8 zralých, ale pevných banánů
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • bílý jogurt nebo vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1. V kastrůlku uveďte do varu půl litru vody a kávová zrna; mírně povařte dvacet minut. Přidejte cukr, citronovou kůru, skořici a na středním plameni vařte pět minut, aby směs zhoustla (začne sirupovatět). Oloupané banány šikmo nakrájejte a ve sklence promíchejte s citronovou šťávou a sirupem.

2. Nechte vystydnout a pak uložte asi na dvě hodiny do chladničky. Podávejte vychlazené, s jogurtem nebo zmrzlinou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Přidat komentář