Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s dýní, šalvějí a sýrem

Rychlé jídlo, které doslova zazáří na talíři.

Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 malá červená cibulka, jemně pokrájená
    • 600 g dýňové dužiny, nakrájené na kostičky
    • hrst šalvějových lístků, nahrubo nasekaných
    • 6 vajec, zlehka prošlehaných
    • 100 g tvrdého sýra typu ementál, nastrouhaného
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Gril v troubě předehřejte na střední teplotu. Olej rozehřejte ve středně velké pánvi, vsypte cibuli, dýni a šalvěj. Opékejte na středním plameni, až vše zvláční a začne zlátnout, což by mělo trvat zhruba deset minut.

V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi pět minut na to, aby se usadila; trochu jimi zahýbejte. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, pak vyklopte na talíř a podávejte rozkrájené na řezy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zazipovaná omeleta

Pečená plněná dýně

24 úžasných dýňových receptů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborné a rychlé. Pekla jsem v hrnci z hliníkové litiny.

Přidat komentář