Dezert, který provoní a prozáří vaši kuchyň i stůl.
Suroviny
moučkový cukr
250
g
citronová kůra
1
PL
nastrouhaná na delší proužky
kokos strouhaný
½
hrnku
mouka pšeničná hladká
¼
hrnku
vejce
2
ks
citronová šťáva
1
PL
mléko
¾
hrnku
máslo
20
g
+ na vymazání formiček
vanilkový extrakt
½
ČL
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Nejprve připravte sirup: do rendlíku dejte půl hrnku vody a 110 g moučkového cukru a za stálého míchání zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Přidejte citronovou kůru a zvyšte plamen. Zvolna vařte zhruba pět minut, dokud směs lehce nezhoustne. Odstavte z ohně.
2
Do mísy vsypte kokos, mouku a zbytek cukru, přidejte vajíčka, citronovou šťávu, mléko, máslo a vanilkový extrakt a všechno spojte v kompaktní směs.
3
Osm keramických formiček (třeba na muffiny) lehce vymažte máslem, rozdělte do nich směs a dejte je na plech. Pečte 12–15 minut, dokud se obsah krásně nenafoukne a nezezlátne. Ozdobte je sirupem s citronovou kůrou.