Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásková variace

Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.
Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 15-20 minut
P
Britská

Ingredience

    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 8 silných bílých klobásek s bylinkami (celkem asi 550 g)
    • sklenku červeného vína (nemusí být)
    • 230 ml zeleninového bujonu
    • 150 g cibule, nejlépe červené, najemno nakrájené
    • 530 g uvařených brambor, nakrájených na plátky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Osmažte klobásy.
V pekáčku nebo zapékací nádobě, do níž se klobásky dobře vejdou, rozpalte olej, vložte do něj klobásky a za častého obracení je smažte osm až deset minut. Pak klobásky vyjměte a dejte do tepla. Do oleje vsypte cibuli a smažte ji tak dlouho, až bude vláčná a zlatavá.  Přilijte víno (pokud chcete) a bujon; povařte tři až čtyři minuty, aby vznikla hustá omáčka. Vložte do ní klobásky a všechno krátce prohřejte. Sejměte z plamene. Předehřejte gril na nejvyšší teplotu.

2. Dokončete pod grilem.

Klobásy s omáčkou pokryjte bramborami, osolte, opepřete a asi osm minut zapékejte dozlatova. Podávejte ihned.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.12

Přidat komentář