Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Zamilované kachní plátky

Popis receptu: 
Tyto zamilované delikatesní kachní plátky fungují jako elixír lásky. Pokud k nim budete podávat ročníkové šampaňské, růžové šampaňské nebo Blanc de Noirs vytvoříte doslova extázi chutí!
Autor: Lucie Gelná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    8 kachních plátků s kůží z jedné strany 12 lžic medu 12 kávových lžiček balsamikového octa olivový lej sůl a pepř

Příprava jídla

Nalijte trochu olivového oleje do pánve a rozehřejte. Vložte do něj kachní plátky a opékujte zprudka přibližně pět minut z každé strany, nejpreve stranu s kůží. Doba opékání závisí na tom, jestli je chcete podávat rare, medium nebo propečené. Během opékání vylévejte pravidelně tuk, který se vytvoří. Poté vyndejte plátky a uchovejet na teplém místě. Do pánve přidejte med a bals.ocet. Ohřívejet na mírném ohni, ale nesmí se vařit. Přidejte pepř. Kachní plátky se rvírujte s omáčkou a malými brambůrky nebo bílým pečivem. A nezapomeňte na šampaňské! Můj typ: Duval-Leroy Cuvée des Roys

Přidat komentář