Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řepa zapečená s fetou

Lahodně sladkou chuť červené řepy geniálně doplňuje slaný sýr – přímo dokonalá kombinace!
Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
P
Zelenina Řecká

Ingredience

    • 500 g malých řep, s lístky a slupkou, rozpůlených
    • 2 lžičky kmínu, nejlépe římského
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g balkánského sýra nebo fety, rozdrobené
    • chilli koření, sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložte do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujte. V pánvi rozehřejte olej, a až se rozpálí, přelijte jím řepu. Osolte, opepřete a pečte asi půl hodiny.

Mezi řepu rozložte fetu, posypte chilli a pečte ještě dvacet minut. Vmíchejte posekané lístky řepy, máte-li.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
asi by som tú repu nakrájala na menšie kúsky alebo plátky, lebo po 50tich minútach pečenia bola ešte dosť tvrdá. kombinácia so syrom je fajn
Obrazek uzivatele
Diky receptu jineho casopisu, ktery Vas recept asi okopiroval, ale zato i rozsiril, jsem pridala nakonec na poslednich par minut dve hrsti listu spenatu... je to opravdu strasne dobre! Nikdy predtim jsem repu nejedla, ale tato uprava je uzasna!
Obrazek uzivatele
Myslím, že tato úprava řepy není v našich českých končinách zcela obvyklá. Všem doporučuji vyzkoušet a především dodržet recept. Nedávejte chilli hodně, ale určitě jeho přítomnost neoželte. Stejně tak s dalšími ingrediencemi. Ano, špenát až nakonec, aby se nám hoch příliš nerozvařil a také neobarvil. Výborná večeře :)

Přidat komentář