Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Telecí nudličky s rýžovými nudlemi a sezamovým olejem

Popis receptu: 
Původně korejský recept, který je z dostupných ingrediencí a podávaný s rýžovými nudlemi je pochutnáním pro gurmety!
Autor: Adéla Šimšová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    200 g Vermicelli - rýžové nudle 0,5 kg telecího masa - lze velmi dobře použít i krůtí či kuřecí prsa 0,5 kg čerstvého špenátu 1 střední cibule 1 mrkev hrst sušených hub 3 lžíce sojové omáčky 3 stroužky česneku 4 lžíce sezamového oleje 1 lžíce cukru sůl a pepř

Příprava jídla

Houby namočíme do teplé vody a před použitím přebytečnou vodu vymačkáme. Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme do marinády. Marináda je: 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 2 lžíce sezamového oleje, 1 lžička drceného česneku, špetka pepře. Maso marinujeme nejméně dvě hodiny. Připravíme si špenát (očistíme a odstraníme stvoly), cibuli a mrkev pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme zbytek sezamového oleje, zeskolvatíme cibulku, přidáme maso, houby, mrkev a česnek, orestujeme těsně před podáváním vložíme na dvě minutky čerstvý špenát. Nkonec ochutíme solí, pepřem a případně přidáme sojovou omáčku. Podáváme s rýžovými nudlemi připravenými dle návodu.

Přidat komentář