Vepřové medailonky

Šťavnaté medailonky připravíte i z kuřecích nebo krůtích prsou. Přílohou může být rýže, čerstvý chléb nebo chlebové placky.
Vydání: 2008/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.666665
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 10 minut

Ingredience

    • 2 lžíce slunečnicového oleje
    • 4 silnější plátky z vepřové panenky, každý o váze asi 100 g
    • 200 g malých žampionů, nakrájených na plátky
    • 2 lžičky papriky
    • 2 lžíce rybízového želé nebo zavařeniny
    • 50 ml mandarinkové šťávy (asi ze 2 mandarinek)
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Vepřové osolte a opepřete. Na pánvi zahřejte 1 lžíci oleje a z obou stran na něm zprudka opečte maso dozlatova (v této chvíli ještě nebude uvnitř propečené). Vyjměte z pánve, vlijte zbylý olej a osmahněte na něm plátky hub do změknutí.

Vraťte maso do pánve a poprašte ho paprikou. Do šťávy vmíchejte rybízové želé, mandarinkovou šťávu a ocet. Uveďte do varu a promíchejte, aby se želé rozpustilo. Zlehka povařte asi pět minut, až vše zkřehne; v polovině doby maso obraťte.

Přidat komentář