Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicové tlapičky

Hřejivá kombinace

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: cca 20 tlapiček
Doba přípravy: Více než hodinu
Odpočívání těsta: minimálně 6 hodin
PT7M
Pečení 0:07
Cukroví Česká

Ingredience

    • 70 g loupaných mletých vlašských ořechů
    • 140 g moučkového cukru
    • 140 g másla (pokojové teploty)
    • 210 g polohrubé mouky
    • 2 malá vejce
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • na ,špičku‘ lžičky mletého hřebíčku
    • nastrouhanou kůru z 1/2 citronu

Příprava jídla

Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto. Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou, a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct. Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklápíme za horka.

Profi tipy  Dalibora Navrátila, šefkuchaře restourace Villa Voyta
✶ Na tmavé těsto, které je na prac­ny běžné, použijte jen nejkvalitnější holandské kakao. Nekvalitní směsi by těsto zbarvily spíš do šeda.

✶ Při strouhání citronů se pečlivě vyhýbejte bílé části – je hořká.

✶ Nevěřili byste, jak se chuť ořechů ‚vytáhne‘ pražením. Stačí je rozložit na plech a zhruba 10 minut péct v troubě při teplotě kolem 150 °C.

✶ I mně se někdy stane, že vyklopím ne úplně upečené tlapičky. Už bez formičky je tedy vrátím na plech a dopřeju jim ještě dvě až tři minuty ve vyhřáté troubě.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
v kterym papirovym apetitu bylo proboha tohle? Aleno, poradte! ke kazdymu receptu to pisete, ale tady nic neni! vy to ale pekne flakate! nerikejte, ze mate na praci este neco jinyho, krome hledani receptu v casopisu!!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.46
Obrazek uzivatele
Spíš by mě zajímalo, proč Aleno takhle pátráte???
Obrazek uzivatele
Alena je nejlepsi!

Přidat komentář