Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzské škvarky rillettes

Starobylá specialita z kraje Touraine v údolí Loiry oblétá i ty nejvyhlášenější restaurace. Leckde vám je podají jako předkrm s domácími houstičkami – ale dostane-li váš obdarovaný chuť na pravý český chleba se sádlem, rillettes téhle lahůdce jen dodají roztomilý francouzský přízvuk...

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 1Kg škvarečků
Doba přípravy: Do hodiny
Škvaření: 45 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 1 kg prorostlého vepřového (ideální  je masitý bůček)
    • 200 ml bílého vína
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte na kousky velké asi jako hrací kostky, do velkého, nejlépe silnostěnného litinového kastrolu nalijte víno a vsypte maso. Na mírném plameni a za občasného promíchání škvařte, až se tuk úplně rozpustí. (Můžete využít troubu předehřátou na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C.)

2. Osolte, opepřete a ještě teplé vlijte do čistých uzavíratelných sklenic; buď škvarky necháte tak, jak jsou, nebo je rozemelete (ideálně na starém mlýnku na maso – robot je spíš vyšlehá do pěny). A pokud vám rillettes zachutnají tak, že hned zatoužíte po dalších, pak kastrol nemyjte, jen ho uchovejte v chladu – a máte základ na ještě lahodnější várku výpečků.

Tip Apetitu:
S pomocí knihy Nápadité balení dárků dovede
i amatér své dary k dokonalosti. Vydal BB/art, cena kolem 299 Kč
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené škvarkové brambory

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.51

Přidat komentář