Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý ovesný koláč s jablky

Hledáte způsob, jak si oblíbit ovesné vločky? Upečte si koláč.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    Na těsto:

    • 200 g ovesných vloček v biokvalitě
    • 50 g lískových oříšků, opražených + další na ozdobu
    • 50 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
    • špetka mořské soli
    • 100 ml zastudena lisovaného oleje (slunečnicový, sezamový nebo olivový)
    • 100 ml javorového biosirupu

    Na jablečnou náplň:

    • 600 g očištěných jablek, nakrájených na kostičky
    • 2–3 lžíce javorového sirupu
    • 2–3 lžíce oleje nebo másla

    Na pudink:

    • 500 ml ovesného mléka
    • 5 lžic javorového sirupu
    • 1 sáček vanilkového biopudinku

     

Příprava jídla

1 Ovesné vločky a lískové oříšky rozmixujte najemno a smíchejte s moukou a solí. Zvlášť vyšlehejte sirup s olejem. Vlijte k suchým ingrediencím a vypracujte pevné a kompaktní těsto. Podle potřeby přidávejte vodu; většinou stačí dvě až tři lžíce. Nechte chvilku odpočinout. Pak těstem vyložte koláčovou formu o průměru 25–30 cm a pečte asi půl hodiny při 180 ºC.

2 Mezitím poduste kostičky jablek s máslem a s javorovým sirupem tak, aby lehce zezlátla, ale ještě držela tvar. Rozložte je na vychladlý korpus.

3 Ovesné mléko, javorový sirup a pudinkový prášek vařte za stálého míchání do ztuhnutí. Vzniklým krémem přelijte jablka. Ztuhlé ozdobte sekanými lískovými oříšky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

10 luxusních snídaní s ovesnými vločkami

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept sa nenachadza v cisle 03/2007 ale 03/2008

Přidat komentář