Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Multifunkční ovesné vločky: K čemu všemu je můžete v kuchyni použít?

Ovesné vločky
ZDROJ: Louis Hansel/Unsplash
sdílet:

Ovesné vločky platí za oblíbenou surovinu zejména pro přípravu snídaní. Není divu, mají totiž skvělé nutriční složení a jsou perfektním zdrojem energie i živin. Poradíme vám, co všechno si z ovesných vloček můžete připravit tak, abyste mohli nejen snídat, ale i svačit nebo mlsat.

Kaše nasladko i naslano

Dát si teplou ovesnou kaši ke snídani je skvělá volba především teď, na podzim. Zahřeje a dodá potřebnou energii a živiny na celé dopoledne. Bonusem je, že příprava ovesné kaše je jednoduchá a zvládnete ji během pár minut.

  • Z ovesných vloček lze připravit i slanou kaši, což jistě ocení ti, kterým po ránu sladké nechutná. Kaši můžete využít i jako zdravou a vydatnou večeři. Ideální je zkombinovat ovesné vločky se surovinami jako jsou česnek, žampióny, různé druhy bylinek, tepelně upravená zelenina, vejce a sýr typu parmezán nebo Grana Padano.

Poháry z ovesných vloček

Další variantou jednoduchou na přípravu a vhodnou ke snídani nebo svačině jsou poháry s ovesnými vločkami. Sice nezahřejí tak, jako kaše, za to jsou pastvou pro oči díky vrstvení různě barevných ingrediencí, které máte rádi.

  • Zdravý pohár plný dobrot vykouzlíte, pokud použijete ovesné vločky, lučinu a čerstvé ovoce – maliny, jahody, meuňky, borůvky. Je jednoduchý, dobře vypadá a ještě lépe chutná.  

Domácí müsli neboli granola

Z ovesných vloček si můžete připravit také domácí müsli. Výhodou oproti tomu kupovanému je, že víte, co do něj přidáváte a vyjde vás levněji.

Sušenky a koláče, ke kávě či ke sváče

Honí vás v práci, ve škole nebo zkrátka někde na cestách mlsná?

Odlehčený oběd

Na závěr pro vás máme dva tipy, jak použít ovesné vločky i pro přípravu hlavních jídel. Pokud jimi totiž některé suroviny nahradíte, získáte tak zdravější variantu pokrmu obohacenou o vitamíny a vlákninu, což vaše tělo určitě ocení.

  • Až budete připravovat karbanátky, vyzkoušejte naší odlehčenou verzi s ovesnými vločkami.
  • Na nedělní oběd se bude skvěle hodit slavnostní pečínka marinovaná v meruňkovém džemu a obalená v křupavé krustě z ovesných vloček. 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin
  • Tipy a triky

Jak připravit čerstvý domácí sýr ze tří surovin

Čerstvý domácí sýr stojí za námahu. Nebude vás stát skoro žádné úsilí a můžete ho mít kdykoli po ruce. Můžete ho grilovat, opékat i zapékat nebo si ho dát jen tak na měkkém chlebu s bylinkami. ...
AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč