Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuře pod pokličkou (kuřecí páj)

Popis receptu: 
Lehké a moc dobré
Autor: Eva Klementová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    10 dkg máslo, 10dkg anglická slanina, 2 vejce vařená natvrdo, 1dl bílého vína ,2dl kuřecí vývar, 10 dkg žampionů, cibule,20 dkg kuřecího masa nakrájeného na kostičky, sůl, pepř,petrželka, listové těsto, vejce na potření

Příprava jídla

Slaninu osmahneme na másle přidáme kuřecí maso osmahneme, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Cibulku oamahneme na másle přidáme žampiony podlijeme vývarem přidáme sůl pepř a nasekanou petrželku nebo kerblík. Do kulaté zapékací misky dáme směs masa na ni žampiony a 2 nakrájená natvrdo uvařená vejce. Přiklopíme pokličkou z listového těsta tu potřeme rozšlehaným vejcem a uděláme uprostřed otvor. Pečeme asi 30 min.

Přidat komentář