
Steak s omáčkou z červeného vína
Na omáčku použijte stejné víno, jakým byste steak s chutí zapíjeli.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4x 220g plátky z roštěnce
- olivový olej na potření
- 2 lžičky mořské soli
- 1 lžíce drceného černého pepře
- dušené zelené fazolky k podávání
- zelené lístky (např. rukola) k podávání
- 40 ml červeného vína
- 20 ml červeného vinného octa
- 1 lžička drceného černého pepře
- 190 ml horkého hovězího vývaru
Na omáčku z červeného vína:
Příprava jídla
1 Steaky připravte podle základního receptu. Potom je sejměte z pánve a udržujte v teple.
2 Teď připravte omáčku z červeného vína: do pánve, v níž jste opékali steak, vlijte víno i ocet, vsypte pepř a na vysokém plameni minutu dvě povařte. Přilijte vývar a tři čtyři minuty povařte, aby směs nepatrně zhoustla.
3 Steak přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami a rukolou.
Přidat komentář