Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s omáčkou z červeného vína

Na omáčku použijte stejné víno, jakým byste steak s chutí zapíjeli.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání: 4-10 minut
PT4M
Vaření 0:04
Maso Francouzská

Ingredience

    • 4x 220g plátky z roštěnce
    • olivový olej na potření
    • 2 lžičky mořské soli
    • 1 lžíce drceného černého pepře
    • dušené zelené fazolky k podávání
    • zelené lístky (např. rukola) k podávání

    Na omáčku z červeného vína:

    • 40 ml červeného vína
    • 20 ml červeného vinného octa
    • 1 lžička drceného černého pepře
    • 190 ml horkého hovězího vývaru

     

Příprava jídla

1 Steaky připravte podle základního receptu. Potom je sejměte z pánve a udržujte v teple.

2 Teď připravte omáčku z červeného vína: do pánve, v níž jste opékali steak, vlijte víno i ocet, vsypte pepř a na vysokém plameni minutu dvě povařte. Přilijte vývar a tři čtyři minuty povařte, aby směs nepatrně zhoustla.

3 Steak přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami a rukolou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Steak s pepřovou omáčkou

Skvělý steak

Steak s béarnskou omáčkou

Steak s bylinkovým máslem

Chateaubriand pečený v solné krustě s bylinkami

Přidat komentář