OBCHOD

Čokoládové brownies

Brownies jsou tak dobré, že je před sebou musíte pořádně schovat, aby vydržely do druhého dne.
Vydání: 2008/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40-50 minut
Koláč Americká

Ingredience

    • 200 g másla + na vymazání formy
    • 125 g hořké čokolády, nalámané
    • 125 g hladké mouky
    • 220 g krupicového cukru
    • 2 lžíce kakaa holandského typu + na posypání
    • ¼ lžičky prášku do pečiva
    • 4 vajíčka
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a čokoládu ve středně velkém rendlíku zahřívejte na co nejmenším plameni, dokud nebudete mít lesklou vláčnou hmotu. Stále míchejte.

Mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva dejte do mísy a promíchejte, přidejte vajíčka i čokoládu a dokonale spojte. Těsto pak přelijte do pravoúhlého pekáčku (nejlépe o rozměrech 20 × 30), vymazaného a vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba čtyřicet až padesát minut.

Vyndejte z trouby i pekáčku a nechte vychladnout na mřížce. Pak nakrájejte na obdélníčky a servírujte posypané moučkovým cukrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová pěna

Horké čokoládové hrnečky

Čokoládový dort

Čokoládový fondán

Přidat komentář