V jednoduchosti je síla a chuť. Tyhle těstoviny stejně skvěle vypadají jako chutnají!
Suroviny
Postup
Uvařte těstoviny na skus podle pokynů na obalu. Na malé pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, přidejte kapary a 2–3 minuty je opékejte, až mírně zezlátnou.
Odložte je na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný tuk.
Ve velké pánvi rozpalte zbytek oleje a pak na mírném ohni asi 2 minuty opékejte česnek. Pozor, aby příliš nezezlátl – je pak hořký. Přidejte citronovou kůru a šťávu, smetanu, osolte, opepřete a povařte 3–5 minut do zhoustnutí.
Přidejte scezené těstoviny, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte bazalku, špenát a kapary. Podávejte ozdobené parmazánem.
NĚCO NAVÍC: Vynechte mletý pepř a místo toho poduste spolu s česnekem 2–4 rozdrobené sušené chilli papričky. Neseženete-li kapary v soli, postačí i ty naložené v octě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů)