Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší český zákusek je větrník, má to však své ale, říká Helena Fléglová

Helena Fléglová
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Helena Fléglová je česká cukrářka, se kterou časopis Apetit dlouhodobě spolupracuje. Její seriál Cukrářská akademie vycházel v Apetitu několik měsíců. Spolupráci završila Helena dvěma skvostnými dorty, které upekla k 20. narozeninám Apetitu. Vidět je můžete na titulní straně květnového vydání. Během přípravá jsme jí v zákulisí položili pár otázek. 

Vysoký a slavnostní, rozkošné jahodové dortíčky a originální dezert s chutí zelených jablek. Všechny recepty na narozeninové dorty najdete v novém čísle časopisu Apetit, které je právě na stáncích.  

Co by se měli začínající cukráři naučit?
Většinou ty nejjednodušší věci jsou ty nejdůležitější a ve finále i nejtěžší. Určitě doporučuji soustředit se na věci typu: jak správně vyšlehat bílky, jaké jsou jednotlivé druhy sněhu, jak správně vytemperovat čokoládu a hlavně, jak správně pracovat s cukrářským sáčkem.

Skryt pre seznam

Co vás dokáže ještě v cukrařině potrápit?  
Téměř všichni si myslí, že mě už nepotrápí asi vůbec nic, ale opak je pravdou. Někdy i my profesionálové uděláme chyby ve věcech, které děláme už několik let stále dokola, a to může být třeba jednoduchá temperace čokolády.

Skryt pre seznam

Jaký český zákusek nemáte moc ráda?
Já osobně nemám ráda punčový řez, což je pro mě jen obarvený korpus s marmeládou a je to neuvěřitelně sladké. Každopádně vždycky, když narazím na nějaký takový zákusek, tak se ho snažím přetvořit do podoby, která je pro mě přijatelná. Úplně stejně jsem to udělala i s punčovým řezem.

Jaký český zákusek máte naopak nejradši?  
Pro mě je to jednoznačně jednoznačně větrník, má to však svá ale. Musí být vyrobený z dobrého odpalovaného těstasuper žloutkového krému a karamelové šlehačky

Jak se vám daří skloubit kariéru a mateřství?
Skloubit kariéru a mateřství vůbec není jednoduché a vyžaduje to podporu rodiny, podporu mojí maminky, manžela a určitě mám velkou výhodu v tom, že mám svou firmu a můžu si zorganizovat čas podle sebe.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?
  • Soutěže

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v jedlých květinách?

Krásné a oku lahodící jídlo vždy dokonale nabudí chuťové buňky. Čím je pokrm barevnější a lákavější, tím více se na jeho konzumaci těšíme, a tím více si jej zajisté i vychutnáváme. Kromě ovoce a zeleniny nám svými barvami talíř rozzáří...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč