Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí kuskus s chilli

Pancetta dodá každému jídlu intenzivnější vůni a plnější chuť!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování
PT20M
Opékání 0:20
Kuře Africká

Ingredience

    • 150 g kuskusu
    • 100 ml citronové šťávy
    • 150 ml panenského olivového oleje
    • 2 lžičky drcených chilli papriček
    • 4 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžičky tmavého třtinového cukru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 malé cukety, nakrájené na plátky
    • 4 kuřecí prsní řízky, každý o váze asi 150 g
    • 16 plátků pancetty
    • 4 hrsti hladkolisté petrželky

Příprava jídla

Kuskus připravte podle návodu na obalu. Prošlehejte citronovou šťávu, olivový olej, chilli, česnek, cukr, sůl a pepř. Do poloviny směsi dejte marinovat kuřecí řízky a cuketu alespoň na 10 minut.

Rozehřejte gril nebo nepřilnavou grilovací pánev. Opečte plátky slaniny – minutu z každé strany, vyjměte a odložte. Pak grilujte cuketové plátky 2–3 minuty z každé strany a nakonec kuřecí řízky 4–5 minut z každé strany. V míse smíchejte pancettu, cuketu, kuskus a lístky petrželky, podle chuti osolte. Navršte na talíře, na to naaranžujte grilované kuřecí řízky pokrájené na proužky a přelijte druhou polovinou chilli směsi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pancettou a radicchiem

Sendvič s pepřovým steakem

Sýrové muffiny s pancettou

Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami

Kuře s nádivkou z pancetty

Přidat komentář