Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s pancettou a radicchiem

Přesvědčte se, že italská kuchyně není jen o bazalce a rajčatech!

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 400 g těstovin (např. rigatoni, penne rigate, fusilli)
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1–2 hlávky radicchia (červená čekanka)
    • 300 g pancetty, nakrájené na kostičky
    • 2 jarní cibulky
    • 50 ml červeného vína
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g parmazánu při podávání

Příprava jídla

1 Dejte vařit těstoviny. Očistěte radicchio a pokrájejte ho na nudličky, propláchněte a nechte okapat. V pánvi na oleji opékejte pancettu, až zprůhlední, přidejte pokrájenou cibulku, radicchio a míchejte ještě asi jednu až dvě minuty.

2 Osolte, opepřete a zastříkněte vínem. Když se víno téměř odpaří, vsyp­te uvařené a scezené těstoviny a dobře promíchejte. Podávejte se strouhaným parmazánem.

NĚCO NAVÍC: Místo červeného vína můžete použít bílé, a když se odpaří, přidat 100 ml smetany ke šlehání a rozpustit v ní na mírném ohni 200 g strouhaného sýra s modrou plísní.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí kuskus s chilli

Sendvič s pepřovým steakem

Sýrové muffiny s pancettou

Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami

Kuře s nádivkou z pancetty

Přidat komentář