Jednoduché indické jídlo nebo velmi efektní příloha k pikantní rybě nebo krevetám.
Suroviny
rýže
400
g
basmati
olivový olej extra panenský
2
PL
římský kmín
1
ČL
hořčičné semínko
1
ČL
cibule
2
ks
na plátky
kurkuma (mletá)
1
ČL
chilli paprička
2
ks
sůl
Postup
1
Propláchněte rýži; vyplavovaná voda by měla zůstat čistá. Nechte okapat a vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vařte do poloměkka asi 10 minut, rýže nesmí být úplně hotová. Slijte a nechte vychladnout.
2
Ve woku rozehřejte olej a asi 1 minutu na něm opékejte římský kmín a hořčičná semínka, až začnou praskat. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte dozlatova. Přisypte jemně pokrájené chilli papričky a kurkumu a ještě 1 – 2 minuty míchejte. Přidejte do směsi rýži, osolte a duste tak dlouho, dokud rýže není měkká. Podle potřeby ji můžete mírně podlít vodou.